Анонсиране на Прах и Сол: Падението на Мрак by Prime Games Bulgaria

Анонсиране на Прах и Сол: Падението на Мрак

Анонсиране на Прах и Сол: Падението на Мрак
Историята за Непокор и неговия поход към Мрак ще поеме по неочакван път...

Почти половин година след "Прах и Сол" най-после е наред да обявя следващата игра от вселената на Грешната Земя - "Прах и Сол: Падението на Мрак". Историята за Непокор и неговия поход към Мрак ще поеме по неочакван път, запращайки те "от другата страна на барикадата". Ще влезеш в кожата на Мандрейк – ефрейтор от градската стража, който е готов на всяка цена да изпълни дълга си и да защити родния си град от лапите на узурпатора. Дали душата на града е толкова черна в действителност? Дали пътя на отмъщението ще стигне своя край?

Бързам да дам линк в случай, че желаеш да добавиш играта в своя списък с желани заглавия в Steam. Премиерата на играта се очаква през месец юли за PC и Mac. По традиция скоро след това ще обявя датите за Android и iOS.

Накратко за самата игра и какво представлява тя

"Битката за Мрак" е интерактивен фентъзи разказ в мрачен средновековен свят. Въпреки че сюжетът е свързан с играта "Прах и сол", това заглавие може да се играе самостоятелно. Ще изследваш забравени от бога тъмници, шумни таверни, сенчести улици др. Събери сведения от заподозрени или ги хвани в лъжа, като използваш своята хитрост. Открий истината в една история изпълнена с измама.

История

Влез в кожата на лоялния Мандрейк, ефрейтор от Градската стража на Мрак! Заговорници подготвят коварна измяна, целяща да предаде огромния град в ръцете на бунтовника Непокор. Мандрейк ще се нуждае от много хитрост и кураж, за да предотврати падението на Мрак!

Геймплей елементи

Играта се състои от текст и карта на града. На картата може да избираш до кои местности и градове да пътуваш. Текстът на твоята история се "пише" от теб чрез непрекъснатите избори, които трябва да правиш. Всичко това е поднесено с живописните описания на автора на историята - Сикамор Брайт.

По-надолу ще намериш списък с характеристиките на проекта.

Характеристики

  • Кратка игра. (Ммежду 1 и 2 часа) с фокус върху сюжета.
  • Въпреки, че сюжетът е свързан с Прах и Сол, играта може да се играе като самостоятелно заглавие.
  • Историята е цар. Богата и не-линейна история, която напомня на ролевата игра "Подземия и Дракони". Бих го определил като микс между книга-игра и RPG.
  • Изборите ви имат тежест. Разказът се разклонява спрямо твоите избори. Действията ти оформят света, в който се потапяш.
  • Герои със запомнящите се индивидуалности. Ще се сблъскаш с интересни персонажи и потенциални заподозрени в град Мрак чрез интерактивни диалози.
  • Илюстрации, които вдъхват живот на историята. Приближи камерата върху ръчно изрисуваната карта на града и се наслади на всеки детайл във всяка локация.
  • Завладяваща музика. Потопи се в атмосферата на текста чрез саундтрака от датския композитор Майк Danheim Олсен.
Коментари