Анонс: Нов проект

Съвсем естествено, едното доведе до другото...

Играчите се събират около масата. Още докато кенчетата кока-кола не са престанали да съскат, а пакетите с чипс се разсипват по купите, някой поглежда към картата и обявява:
- Чувам, че има изоставена крепост отвъд мочурливите плитчини...

Ревю: Rider of the Black Sun

Rider of the Black Sun е безспорно задължително четиво за любителите на книги-игри

Дискусиите около Rider of the Black Sun ставаха напечени. Докато хората играеха и се забавляваха непрекъснато обсъждаха кой какво бил намерил, какъв предмет бил скрит еди-къде-си или с коя загадка се е сблъскал… Ама този fate point имаш ли, ама онзи… Беше като да се обсъжда Diablo или някоя друга пленителна компютърна игра.

Може ли бизнесът и изкуството да се срещнат по средата? Отговорът е 'не'

Гейминг индустрията е огромна. По-голяма от и от Холивуд. В този Див Запад независимите гейм разработчици бързат да не изтърват последния влак, а заради технологичната бариера, която става по-ниска и по-ниска с всяка година, правенето на игри става достъпно на практика за всеки.

Герой, който поема на приключение, извоюва победа в кулминацията, след което се прибира вкъщи променен, трансформиран.

Преди да стигна до успешния финал на пътешествието си, искам да ти разкажа за Долината на Отчаянието, която е част от жизнения цикъл на всеки софтуерен проект, а най-вероятно е и неизменна част от всяка промяна с цел прогрес.